I skyggen av sykkel-VM ble Bergens arrangementsflaggskip, Sjøkrigsskolestafetten, avholdt for 8. gang på rad, og for ørtende gang i historien. Her følger en rapport om hva som utspilte seg i Gravdal, Onsdag 18. April.

La oss først begynne med statistikken. I år hadde arrangørene en visjon om å knytte tettere bånd mellom Valkyrien og Bergens studentsamfunn. Det ble da et skår i gleden at ingen av de inviterte studentidrettslagene hadde anledning til å delta. Men med fritak fra undervisning etter lunsj valgte imidlertid 11 lag fra vår egen skole å stille lag. Sett i lys av den hårete målsetningen fra NK Valkyrien, om minimum 5 påmeldte lag, var optimismen til å ta og føle på. I løpsporteføljen kunne man skimte blant annet en lyssky gjeng fra Grunnmuren, Vernepliktige i full pannebånd-mundur, Old Boys and Young Guns (GOU 1) og Maschjiiin (MM2). Sistnevnte løp med stolthet, FLOs umiskjennelige verkstedsdress og med sitt eget navn i skjærebrent svartstål. De tok et soleklart gull i klassen «mest joviale lag».

Luftkadettene (mfl.) fra LOG 2 flydde gjennom løypen og viste seg som djervest av de djerve. Regjerende mestre, LOG 3, måtte se seg slått. De klamret seg allikevel for livet til 2.plassen, like foran Underdogs (GOU1). Trehjørningen virket derimot ikke særlig nedfor av «kun» sølv, da han kunne meske seg med et gavekort hos Peppes Pizza. Valkyriens kjære samarbeidspartner, Retro, stilte med gavekort til vinnerlaget, og man bør de nærmeste dager se opp for LOG2-kadetter med nye blazere og for mye tid til egendisposisjon. En stor takk rettes også til Idrettskontoret som tømte gavehyllene slik at det ble trøstepremier på startnummer-lotteriet. Saken ble ikke verre av at BFO og NOF kunne bidra med kaloripåfyll, type vafler og wienerbrød, etter dagens påkjenning.

Inntrykket etter dagen var at både kadetter, stab og vernepliktige hadde det kjekt, og at både adspredelse og konkurranseinstinkt var høy på tvers av kontorer og klasserom. Dette er jo kjekt å få til i en mer sportslig kontekst enn ølmarathon og beerpong. Jeg tror at stafetten fortsatt blir sett på som et positivt arrangement på skolen, til tross for at deltakelsen ikke er rekordhøy. Selv om det ikke gikk som planlagt i år, så er jeg overbevist om at samarbeid med sivile studenter om slike arrangementer blir mer og mer viktig for fremtidens kadetter, uten at dette skal ekskludere militær deltakelse både fra skolen og andre militære avdelinger.

Til slutt fortjener spesielt funksjonærene, og mange andre som ikke er nevnt her, en stor takk for bidragene til arrangementet.

Herman Sandvik

Kategorier: Nyheter

Relaterte innlegg

Nyheter

Løpet 2018

Velkommen til Løpet 18. Gratulerer! Beste skole: SKSK Beste klasse: LOG 2 Beste kadett: Kirstine Knudsen SKSK internt 1 LOG2 110,1 14 1540,8 2 LOG3 88,6 19 1683,5 3 ED2 47,6 14 665,7 4 EA3 Les mer …

Nyheter

Valkyriens ærespris

Fredag  29. juni var det kull Kaiser sin tur til å takke for seg etter tre år og mer her på Sjøkrigsskolen. I den forbindelse mottok de også symbolet for endt utdanning ved Sjøkrigsskolen med Les mer …

Nyheter

Se bilder fra DUUS 2018 her!

Årets Duus-fest gikk av stabelen lørdag 23. juni, og med artistene Oral Bee & Pimp Lotion, samt skolebandene Torpedo og Jimi Fenrix, måtte det bare bli braksuksess i år også! Med god drikke, godt lag, Les mer …