Videre følger en oversikt over de undergruppene som er aktive per dags dato.  

VIL Svømming 

Vil Svømming består i dag av både erfarne og uerfarne svømmere. Målet vårt er å opprettholde og utvikle svømmeferdighetene til kadettene på Sjøkrigsskolen for videre tjenestegjøring i Forsvaret. Det er også en selvfølge at vi skal vinne i tradisjons tro svømmingen på NOCA og NAKA. Om du er en som ønsker å bli mer sikker på å stå på livrednings testen eller om du ønsker å bli med på et konkurranse lag, så er VIL svømming stedet for deg. Vi har trening som holdes på MTA Torsdager kl. 18.00 av dyktige kadetter som har både svømme- og instruktørbakgrunn. Om trenings tidene skulle ikke passe, kontakt en som driver VIL svømming. Treningene vil tilpasses ferdighetsnivået til den enkelte!

 

VIL-fotball 

VIL Fotball er en undergruppe for de som er tilhengere av verdens vakreste sport. På VIL Fotball kommer man som man er, enten man tidligere har spilt på høyt nivå eller nettopp har kjøpt sitt første par med fotballsko. Hvert år deltar vi i en 7’er fotball bedriftsserie her i Bergen, der vi spiller kamper ca. annenhver uke fra april – september. I tillegg deltar vi i blant annet Student-NM, ulike cuper samt en innendørsserie. For oss har sesongen tre hovedmål; vinne NOCA, vinne NAKA og sist men ikke minst, ha det veldig gøy mens vi gjør de to første.

Treningstider er som regel tirsdag og torsdag kl 1615, enten ute på banen ved Nygårdkirke, eller inne i vår egen idrettshall.

 

  

VIL Sykling 

 

VIL Sykling omfatter undergruppene VIL Mountainbike og VIL Landevei. VIL Landevei holder spinningsøkter i vintersesongen (januar-april) på MTA, mens du i sommersesongen kan hive deg med på treningsturer i Bergen og omegn. Treninger annonseres på VIL Syklings facebookgruppe. VIL Mountainbike er på turer i skogsområdene rundt om i Bergen, herunder Toro, Arnanipa og Hordviksskogen. Turer med VIL MTB annonseres på deres facebookgruppe. VIL Sykling har som mål å delta med syklister i ulike ritt i Bergens-området, samt nasjonalt, gjennom hele året. 

 

 VIL Atlet 

VIL Atlet er gruppen for deg som ønsker å trene både styrke og kondisjon i varierte økter, med høy intensitet, sammen med andre. Treningene skjer som gruppetimer ledet av trener, vanligvis som en tredelt økt bestående av teknikktrening, styrketrening og utholdenhetstrening. Utholdenhetstreningen utvikler både den muskulære utholdenheten og kondisjonen ved hjelp av høyintensitetstrening. Kroppsvekttrening, olympisk vektløfting, baseløft og mer bidrar til varierte økter som aldri er like. Kombinasjonen av treningsformer sørger for en allsidig fysisk form, bedret robusthet og arbeidskapasitet, og vil kunne hjelpe deg på veien til gode resultater på de fysiske testene. Treningene er onsdager kl 1900-2030 i hall C på MTA. Vi ses!

Valkyrien Villmenn


VIL Villmenn er en støttegruppe for de øvrige gruppene i VIL. Vi er en knippe kjernesupportere som legger rammer og administrerer, men er helt avhengig av hele kadettmassen for å skape god stemning. Villmenn er trolig den mest utholdende gruppen VIL har! Det krever full innstas natt og dag. Vår oppgave er å skape best mulig stemning og heie frem de som konkurrerer. Vi heier på alle, alltid!  

Vår informasjonskanal er en lukket facebookgruppe. Si om du vil være en del av oss så inviterer vi deg med! 

 

 VIL Velvære 

 Intensjonen til VIL Velvære er å skape samhold og velvære for kadettene ved Sjøkrigsskolen. Vi drifter badstuen på Borgen og stampen, KNM Frøya, ved Valhall. Badstuen brukes ukentlig, mens KNM Frøya brukes ved arrangementer eller på forespørsel av kadetter.   

Mottoet til VIL Velvære er «Fra velvære kommer fellesskap». 

 

 VIL Rifle

VIL Rifle driver primært med DFS baneskyting, men har også tilgjengelig HK for variasjon i treningen. Vårt hovedmål som lag hvert år er NAKA, men det vil også bli lagt til rette for personer som ønsker å delta på Militært NM i rifleskyting (Militær HK 416 klasse) som går parallelt og sammen med DFS Landsskytterstevnet hvert år. VIL Rifle har fult baneutstyr (skytterdress, sko m.m) tilgjengelig i mange størrelser som kan brukes av medlemmene. Vi innehar også topp moderne cal. 22 Match rifler. VIL Rifle ønsker å være et hyggelig alternativ til avkobling fra en travel skolehverdag. Vi skal være en arena for hyggelig og avslappet sosialt samvær med fokus på bedring av konsentrasjon og øking av presisjon.

Treningstider er mandag 1630 – 1800

 

VIL SEILING/TEAM SKSK 

VIL Seiling er for alle som ønsker å seile, uavhengig av forkunnskaper. Skolen eier 11 Ynglinger og to X-99er, og samarbeider med Askøy Seilforening. Vi deltar på Studentmesterskapet i seiling samt internasjonale kadettregattaer. Ta forbindelse med noen i gruppen, så tilrettelegger vi for utlån av båt.

For mer informasjon, bli med i «Team SKSK-kjernegruppen» 

 

VIL Dykke 


VIL dykke er en liten gruppe fritidsdykkere som en gang i blant begir seg ut på det blå hav. Gruppen er åpen for alle som har drevet med, eller vil bedrive dykking – både tankdykk og fridykk. Gruppen passer perfekt for deg som ønsker å utforske en helt ny og fascinerende verden under vann, for de som ønsker økt mestring i vann, samt de som ønsker å øke sin fysiske og mentale robusthet.
Hver enkelt må ha eget utstyr, men gruppen har noe fridykkerutstyr tilgjengelig for de som må supplere satsen sin, samt en del forbruksvarer og verktøy for de som vil lappe sammen eget. VIL dykke har ingen faste treningstider, men turer arrangeres etter interesse. Skolens Sjøbjørner egner seg godt for utflukter og åpner opp for flere arenaer.

Bli medlem i «VIL Dykke info» for mer info og for å bli med på neste dykk!

 

 

VIL Ishockey

VIL Ishockey, en av idrettslagets minste undergrupper består i utgangspunktet av et par tidligere Ishockeyspillere som trener sammen med et hobbylag i Loddefjord. Idrettslaget eier noe ishockeyutstyr, så her er det mulig for alle som ønsker å prøve, å bli med på trening. Treningstider er ikke faste, vi går å trener de ukene vi er et par som ønsker, og da er treningstidene 21.00- 22.00.

 

Vil Volleyball
 Hvert 3. år blir NAKA arrangert i Bergen, hvor volleyball er vår «spesialgren». Derfor er det viktig at Sjøkrigsskolen sørger for å dra med seg gullet hjem hver bidige gang! Hvem som helst er velkommen til å bli med på trening med volleyball-laget, både skoleelever og venner av kadetter. Volleyball-laget er hovedsakelig rettet mot innendørsvolleyball, men om været er bra på sommeren så benytter laget av og til sandvolleyballbanen ved skolen også.

Hoveddelen av treningene består av spillemessige aktiviteter. Det blir tilrettelagt for teknisk individuell oppfølging og veiledning av trener. Hvem som helst kan gjøre en god figur hos oss, og målet er at enhver føler seg velkommen og føler at de har hatt en artig treningsøkt sammen med oss: Mye bra spill og morsomheter er en selvfølge! 🙂

Treningstid og sted:
Mandager kl. 1630 – 1800
Idrettshallen ved Sjøkrigsskolen

 

 

 VIL Løping 

VIL Løping er en undergruppe som hovedsakelig produserer løpere til NAKA og NOCA. Undergruppen er også ansvarlig for planlegging og gjennomføring av arrangementene Sjøkrigsskolestafetten på våren, og Løpet på høsten.

 

Treninger gjennomføres når det er god nok oppslutning på tirsdager – 19.00, i portvakten.

 

VIL Innebandy 

VIL Innebandy har for tiden ingen faste treningstider. Vi har likevel mye utstyr, med nye innebandykøller og nytt keeperutstyr kjøpt inn høsten 2018. Vi trener i idrettshallen ved interesse, så er man interessert i å spille innebandy er det bare å ta forbindelse med oppmann. Innebandy blir igjen høyaktuelt når Krigsskolen skal slås under neste NAKA.

 

VIL Vertikal 

Vertikal er gruppen for deg som ikke har klart å slutte med, eller ønsker å gjenoppta, barndommens morsomste aktivitet, klatring. Om det er buldring, sportsklatring, trad, teknisk, is, eller hva enn det måtte være, så er du velkommen hos oss. Gruppen er en arena for erfaringsutveksling og koordinering av økter. Videre har vi en del klatreutstyr til utlåns som seler, tau, sikringsutstyr, vandreøks, stegjern m.m. Lik og følg vår gruppe på facebook for mer informasjon. 

 

 

 

SKKR – Sjøkrigsskolens Kvinnelige Rolag

SKKR er en gruppe for kvinnelig kadetter ved Sjøkrigsskolen, som driver med roing.

På sommerhalvåret ror vi på Nordåsvannet, fra Fana Roklubb sin brygge, mens vi om vinteren har økter på romaskin inne i Hall C, på MTA. I 2018 fikk vi endelig ny damebåt, Valkyrje, som vi er veldig fornøyde med! I tillegg til denne 8-erbåten har vi også en 4-erbåt vi bruker.

Vi ønsker alle velkommen til oss, uavhengig av tidligere erfaring. De fleste som er med har startet fra scratch. I tillegg til å ro, har vi fokus på at det skal være sosialt og inkluderende å være medlem hos oss, og vi ønsker å være en samlende arena for kvinnene ved skolen.

Treninger: torsdager 2000 på MTA, Hall C

 

RNNA BC

RNNA BC er herrenes roklubb på Sjøkrigsskolen. Vi driver med trening helårs hvor vi har utesesong fra mars til september. Grunnlaget legger vi innendørs fra september til mars hvor vi har fokus på å legge til rette for å øke ro-teknikk og ro-form. Vi kjører treninger inne tirsdager fra 1800-1930 på MTA. RNNA BC har også mye sosialt sammen og med andre studentforeninger. Hos oss kan du kombinere trening og sosiale sammenkomster.

 

 

Legg igjen en kommentar