Videre følger en oversikt over de undergruppene som er aktive per dags dato.  

VIL Svømming 

Vil Svømming består i dag av både erfarne og uerfarne svømmere. Målet vårt er å opprettholde og utvikle svømmedyktigheten til kadettene på Sjøkrigsskolen for videre tjenestegjøring i Forsvaret. Det er selvfølgelig også et mål å vinne NOCA og NAKA. Treningene holdes på MTA av dyktige kadetter, fra alle kull, med både svømme- og instruktørbakgrunn. Treningene tilpasses ferdighetsnivået til den enkelte!  

Når det nærmer seg fysisk eksamen er det vanlig at de to siste treningene i forkant blir brukt til livreddingstrening i scenariobassenget.   

 

VIL-fotball 

VIL-fotball er for alle som er glad i fotball, enten du er en Messi eller Mame Niang. Vi deltar i bedriftsserien, enkelte futsalturneringer og studenmesterskapet i Sogndal. Skolehverdagen og ulike turneringer/mesterskap gjør at treningstidene er litt varierende, og tilpasses underveis i sesongen. Hold deg oppdatert på facebookgruppen VIL-fotball. Vi er selvsagt med på NAKA og NOCA, og har alltid som mål å vinne! 

 

  

VIL Sykling 

 

VIL Sykling omfatter undergruppene VIL Mountainbike og VIL Landevei. VIL Landevei holder spinningsøkter i vintersesongen (januar-april) på MTA, mens du i sommersesongen kan hive deg med på treningsturer i Bergen og omegn. Treninger annonseres på VIL Syklings facebookgruppe. VIL Mountainbike er på turer i skogsområdene rundt om i Bergen, herunder Toro, Arnanipa og Hordviksskogen. Turer med VIL MTB annonseres på deres facebookgruppe. VIL Sykling har som mål å delta med syklister i ulike ritt i Bergens-området, samt nasjonalt, gjennom hele året. 

 

 VIL Atlet 

I VIL Atlet driver vi med ulike former for kroppsbeherskelse, som turn, calisthenics og akrobatikk. Vi sikter mot avanserte øvelser, ved å ha fokus på kroppsvektøvelser og bevegelighetstrening. Målet er å bygge en god grunnstyrke, for deretter å utvikle mer spesifikk styrke. I så måte vil dette være en arena hvor både nybegynnere og mer erfarne vil kunne oppleve stor utvikling. Vi ønsker å samle kadetter fra alle kull, og lage et treningsmiljø der vi kan hjelpe og lære av hverandre. 

Se VIL Atlet på facebook for oppdatert info om ukens tema og eventuelle tilpasninger i treningstider.   

Valkyrien Villmenn


VIL Villmenn er en støttegruppe for de øvrige gruppene i VIL. Vi er en knippe kjernesupportere som legger rammer og administrerer, men er helt avhengig av hele kadettmassen for å skape god stemning. Villmenn er trolig den mest utholdende gruppen VIL har! Det krever full innstas natt og dag. Vår oppgave er å skape best mulig stemning og heie frem de som konkurrerer. Vi heier på alle, alltid!  

Vår informasjonskanal er en lukket facebookgruppe. Si om du vil være en del av oss så inviterer vi deg med! 

 

 VIL Velvære 

 Intensjonen til VIL Velvære er å skape samhold og velvære for kadettene ved Sjøkrigsskolen. Vi drifter badstuen på Borgen og stampen, KNM Frøya, ved Valhall. Badstuen brukes ukentlig, mens KNM Frøya brukes ved arrangementer eller på forespørsel av kadetter.   

Mottoet til VIL Velvære er «Fra velvære kommer fellesskap». 

 

 VIL Skyting 

 VIL Skyting har som mål å stille lag til militært konkurranser, samt å opprettholde og utvikle skyteferdighetene til kadettene ved skolen. Vi kan bistå med utsjekk på skytebanen og skytetest, egentreningsprogram, leksjoner for klasser og lag, generelt tips og triks. I forbindelse med konkurranser vil vi på trening ha fokusere på den aktuelle våpentypen.

Følg oss på vår Facebook-side VIL SKYTING for info og oppdateringer. 

 

VIL SEILING/TEAM SKSK 

VIL Seiling er for alle som ønsker å seile, uavhengig av forkunnskaper. Skolen eier 11 Ynglinger og to X-99er, og samarbeider med Askøy Seilforening. Vi deltar på Studentmesterskapet i seiling samt internasjonale kadettregattaer. Ta forbindelse med noen i gruppen, så tilrettelegger vi for utlån av båt.

For mer informasjon, bli med i «Team SKSK-kjernegruppen» 

 

VIL Dykke 

 VIL Dykke er undergruppen for de som er mer glad i å være under vann, enn over. Skolens plassering og tilgang på rib gir oss ypperlige muligheter for spennende dykk! Det arrangeres jevnlig utflukter både for fridykk og tankdykk. Mangler du kursing er vi behjelpelig med informasjon og hjelp til å komme i gang! For testing av fridykk er det mulig å låne utstyr internt.

 

Facebooksiden til ”VIL Dykke” fungerer som informasjonskanal. 

 

VIL Kampsport 

VIL Kampsport har som formål å være et samlingssted for de med erfaring og for de som ønsker å videreutvikle kunnskaper eller aldri har prøvd før. Vi har flere nærkampinstruktører og mange med kampsporterfaring – det mulig å komme med ønsker til hva vi skal fokusere på. Ta med tannbeskytter hvis du har, hvis du mangler er vi behjelpelig med å skaffe en ny.

Lik siden  «VIL Kampsport» på Facebook for oppdateringer og treningsinformasjon. 

 

VIL Ishockey

VIL Ishockey er en liten gruppe tidligere hockeyspillere og løkkespillere som, en gang i blant, spiller hockey sammen med lokale helter. VIL Ishockey er et lavterskelstilbud og er åpent for alle som ønsker å prøve seg på glattisen. Utstyr er påkrevd og vi har noe utstyr tilgjengelig for utlån. Vi har som ambisjonene å rekruttere nye medlemmer og forhåpentligvis delta på IceBreakers Cup på Linderud. 

 

Vil Volleyball
 Volleyball er en av NAKA-idrettene og målet er selvfølgelig å vinne! Vi spiller til vanlig i bedriftsserien og er med i diverse studentcuper. Vil Volleyball er et fint sted for de som vil bli med på et lag med godt samhold, eller bare vil klargjøre seg til beachsesongen!  

 

 

 VIL Løping 

VIL Løping er for alle som ønsker å bli en bedre løper, eventuelt en god treningsøkt. Det er ingen krav til form eller utstyr, så her er det bare å møte opp! Hvis du ønsker å bli bedre på 3000 m, motbakkeløp eller marathon, er VIL Løping gruppen for deg! Øktene tar sikte på å øke løpsutholdenheten og løpshurtigheten gjennom forskjellige typer intervaller. Vi deltar på NOCA og NAKA, i tillegg til Sjøkrigsskolestafetten og andre konkurranser. 

Infokanal er ”VIL Løping” på facebook. 

 

VIL Innebandy 

VIL Innebandy trener i idrettshallen på skolen og har fokus på teknikk, forståelse for spillet og generelt maksimalt treningsutbytte. Du trenger ikke å ha erfaring fra før for å være med og vi stiller med nødvendig utstyr. Fra høsten 2017 spiller vi bandyserien i Bergen. Innebandy er også en NAKA-idrett, når arrangementet avholdes på Linderud.  

 

VIL Vertikal 

Vertikal er gruppen for deg som ikke har klart å slutte med, eller ønsker å gjenoppta, barndommens morsomste aktivitet, klatring. Om det er buldring, sportsklatring, trad, teknisk, is, eller hva enn det måtte være, så er du velkommen hos oss. Gruppen er en arena for erfaringsutveksling og koordinering av økter. Videre har vi en del klatreutstyr til utlåns som seler, tau, sikringsutstyr, vandreøks, stegjern m.m. Lik og følg vår gruppe på facebook for mer informasjon. 

 

VIL Squash 

Vårt fokus er å skape og samle miljøet rundt squash på Sjøkrigsskolen. Vi har som mål å arrangere ukentlig spill og trening, både på og utenfor skolen. Av konkurranser har VIL Squash deltatt i bedriftsserie og på Bergen Challenge. Squash er en fantastisk idrett for de som ønsker å trene kondisjon, koordinasjon og ikke minst hodet, på en morsom og sosial måte. 

Følg vår facebookside for med informasjon. 

 

VIL Luftsport 

VIL Luftsport har til hensikt å samle de som interesserer seg for luftsport på skolen. Vi ønsker å tilrettelegge for at kadetter kan ta fallskjermkurs til gode priser, tilpasset semesteret. Viktigst av alt; vi ønsker å tilrettelegge for fellesturer til hoppfelt hvor en kan oppleve luftige svev sammen. Vi prøver å gjennomføre en årlig tandemtur til Voss for kadetter som ønsker å teste luftsport, før man kaster seg på et kurs.  

Ta kontakt på skolen, eller gjennom Vil Luftsports Facebookside. 

 

VIL Roing: Sjøkrigsskolens kvinnelige roklubb , SKKR 

SKKR er et tilbud til samtlige jenter ved skolen. Vi ønsker å være en arena for relasjonsbygging, sosialt samhold og fysisk aktivitet, uavhengig av årskull. Det kreves ingen forkunnskaper, kun en interesse for samhold og fysisk aktivitet. 

Roing krever dedikasjon, vilje og selvledelse. Perfekt for den ambisiøse fremtidige kadett! Eller de som bare vil møtes og ha det gøy sammen!

Lik får facebookside og bli med! Det er kjempegøy! 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar